en bok om kärlek som tillslut blev klar

Och plötsligt har det kommit till det tillfället då vi på något sätt måste avsluta det här, knyta ihop vår lilla kärlekssäck och inse att nu är det verkligen över. Det låter dramatiskt, men både jag och Matilda måste nog medge att det känns lite tomt att det här ska vara det allra sista som skrivs i den här boken. Att resan faktiskt slutar här. För en resa har det verkligen varit, en kul och energikrävande sådan. Men trots att vi ibland suttit bredvid varandra i biblioteket, framför varsin dator och fullkomligt spytt galla över att behöva skriva ännu en text om kärlek, trots att vi suttit på mitt vardagsrumsgolv på eftermiddagarna och klippt ut lappar till vansinne, tills knogarna brann av smärta, och trots att vi många gånger behövt peppa varandra för att orka göra någonting alls vissa dagar, så har vi verkligen haft otroligt kul tillsammans under tiden.

Vi har skrattat så mycket under den här perioden. I bilen på väg till Svensbyskolan när Matildas enda uppgift var att hålla koll på vart vi skulle via GPS:en och att vi på något underligt sätt ändå hamnade totalfel, i något av våra rum när vi försökte sammanfatta någonting och allting bara känns sådär brutalt roligt och fnissigt, eller på Facebookchatten när den ena av oss, mestadels jag, behövde hjälp med att komma på en titel till någon av mina noveller och förslagen alltid spårade iväg fullkomligt.

Vi vill också tacka alla inblandade personer som gjort det möjligt för oss att konstruera denna bok. Strömbackaskolans elever som bidragit med lappar i vår frågelåda "Vad är kärlek?", Savo Sysselsättning där vårt allra första, pirriga studiebesök gjordes och där vi märkte hur harmoniskt och fint det kan kännas att sitta i fåtöljer  med tända ljus och prata om kärlek med personer vi inte kände. Vi blev verkligen mottagna med öppna armar och underbart trevliga och pratglada människor. Vi vill också tacka Svensbyskolan, klass 2, där vi gjorde vårt andra studiebesök, som resulterade i ännu fler kloka och vackra ord om kärlek, tips på vad man gör när man är tillsammans och en hel del fniss.

Sedan vill vi, utan att överromantisera vår syn på det färdiga resultatet berätta hur stolta vi är över den här boken, hur glada vi är att det faktiskt är den som blev vårt projektarbetes slutprodukt.Vi hoppas att det funnits något som ni på något sätt berörts av, att ni kunnat le vid något avsnitt av boken, att ni känt igen er vid något av alla citat vi har med, eller att läsningen på något vis varit givande.

För då har vi lyckats med vårt uppdrag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar: